Aanbod

Hieronder vind je het complete aanbod dat in de Robotvilla aanwezig is. Ik heb dit aanbod heel zorgvuldig uitgezocht en bij elkaar gespaard, zodat er voor iedereen van elke leeftijd en niveau hele leuke dingen te doen zijn. Dit aanbod groeit en wordt vernieuwd zodra dat mogelijk is. Er staan leeftijdscategorieën bij vermeld, dit is slechts ter indicatie want het ene kind is ergens eerder aan toe dan het andere.  Kom lekker ontdekken!


 

Piperkit – Minecraft edition

Leeftijd 8+

Met deze te gekke Do-It-Yourself computer-kit, leer je uit welke componenten een computer bestaat, hoe je het in elkaar moet zetten en vervolgens ga je op een Minecraft avontuur waarin je leert hoe je electrische schakelingen kunt maken. Het Minecraft figuur heeft jouw hulp nodig om verder te kunnen en daarvoor moet je creatieve technische oplossingen bedenken!

Voor hoeveel kinderen?
Robotvilla beschikt over 3 Piperkits en aangeraden wordt om in tweetallen een kit te bouwen.


 

Lego Boost

Leeftijd 7+

Met de Lego Boost-kit  kun je 5 verschillende modellen bouwen. Een robot, een gitaar, een lopende band, een poes en een voertuig. Vervolgens kun je je bouwwerk tot leven brengen door het te programmeren met de Lego Boost app op de laptop of iPad. De Lego kit heeft verschillende componenten die je kunt besturen zoals een obstakelsensor, geluid en een motor.

Voor hoeveel kinderen?
Robotvilla beschikt over twee Lego Boost-kits, waarvan er altijd eentje in elkaar zit zodat er meteen mee geprogrammeerd kan worden als dat wenselijk is.


 

Cozmo

Leeftijd 8+
Cozmo is een ontzettend schattig robotje met een eigen persoonlijkheid. Je kunt verschillende spelletjes met Cozmo spelen en kun je hem ook programmeren in het voor kinderen geschikte Cozmo Code Lab. Cozmo heeft 3 blokken waarmee hij kan spelen. Hij kan ze optillen, omgooien, verplaatsten en de blokken zijn ook te programmeren met verschillende kleuren.

Voor hoeveel kinderen?
Robotvilla beschikt over 1 Cozmo waar 1 of 2 kinderen tegelijk mee kunnen spelen.


 

BYOR – Build Your Own Robot

Leeftijd 5+
Met deze Build Your Own Robot-kit kun je van karton en ander knutselmateriaal de leukste robots of machines bouwen. Je leert hoe je input-onderdelen, zoals een knop of een sensor kunt verbinden aan output-onderdelen, zoals een motor of een lamp. Op deze manier kun je de gekste combinaties en toepassingen bedenken. Kijk bijvoorbeeld naar deze de High-Five robot die ik met samen met mijn zoon Vico heb gemaakt.

Voor hoeveel kinderen?
Robotvilla beschikt over 2 BYOR kits waar 1 of 2 kinderen per kit mee aan de slag kunnen.

Let op: De geknutselde robots kunnen helaas niet mee naar huis genomen worden omdat de BYOR-onderdelen beschikbaar moeten blijven voor de volgende Robotvillabezoekers. We maken er uiteraard wel een hele mooie foto van die je aan iedereen kunt laten zien!


 

Kano Computer

Leeftijd 7+

Met de Kano Computer leer je uit welke onderdelen een computer bestaat door deze zelf in elkaar te zetten. De Kano is een Do It Yourself Computer-kit op basis van een zogenaamde Raspberri Pi. Vervolgens kun je met de Kano aan de slag met de verschillende programmeer-spelletjes die op de Kano geïnstalleerd zijn.

Voor hoeveel kinderen?
Robotvilla beschikt over 1 Kano Computer waarmee 1 kind aan de slag kan.

Tip: Zorg ervoor dat je een gratis gmail-account hebt om je vorderingen op te kunnen slaan.


 

mBot

Leeftijd: 8+
mBot is een op Arduino gebaseerde robot die je met behulp een “programmeren voor kinderen”-omgeving kunt programmeren. Laat jij hem een liedje spelen, een lijn volgen of een obstakel ontwijken? Laat je fantasie de vrije loop!

Voor hoeveel kinderen?
Robotvilla heeft 1 mBot ter beschikking waar 1 of 2 kinderen tegelijk mee kunnen spelen.


 

Micro:bits

Leeftijd 7+
Micro:bits zijn kleine controllerbordjes met 25 kleine lampjes en twee knoppen erop. Je kunt allerlei componentjes aan de Micro:bit aansluiten, zoals een lampje of een zoemer en de knoppen van de microbit programmeren om vervolgens wat met dat lampje of zoemer te doen. De Micro:bit programmeer je met behulp van “visual coding”-omgeving voor kinderen.

Voor hoeveel kinderen?
Robotvilla beschikt over 2 Micro:bits en allerlei leuke opdrachten waar 1 of 2 kinderen per Micro:bit mee aan de slag kunnen.


 

Osmo Coding

Leeftijd 5+
Met Osmo Coding programmeer je met behulp van echte programmeerblokjes die je voor een iPad moet leggen. Op de iPad draait het Osmo Coding programma waarbij het kleine figuurtje genaamd Awbie zijn vriendjes terug probeert te vinden in een bos. Awbie zal obstakels tegenkomen die hij met behulp van jouw programmeerkunsten zal overwinnen.

Voor hoeveel kinderen?
Robotvilla beschikt over 1 iPad en 1 Osmo Coding set waar een tot twee kinderen tegelijk mee kunnen spelen.


 

Ozobots

Leeftijd 8+ (maar jonger lukt vaak ook prima!)
Je kunt deze kleine bolle robotautootjes op twee manieren programmeren. De eerste manier is met viltstiften en papier. Wat?! Viltstiften!? Jup, viltstiften. Ozobots kunnen namelijk kleuren zien en als je verschillende kleur-combinaties tekent dan zal de Ozobot verschillende bewegingen en kleuren laten zien. De tweede manier is met behulp van een “Visual coding”-omgeving voor kinderen op de laptop waarbij je programmeerblokjes aan elkaar legt en ook weer de kleuren gebruikt.

Voor hoeveel kinderen?
Robotvilla beschikt over twee Ozobots, 1 Ozobot per kind werkt het beste.


 

Laptops voor online coding

Leeftijd 5+
Er zijn hele leuke online ‘visual coding’-omgevingen voor kinderen waarmee we aan de slag kunnen. Zo kun je een game maken in Scratch of lekker aan de slag met een project in Hour of Code. Wil je een website leren bouwen? Geen probleem, ik help je graag op weg!

Voor hoeveel kinderen?
Voor alle 6 de Robotvilla plekjes is een knalpaarse laptop beschikbaar.

Tip: Het is handig om een gratis gmail-account aan te maken om eventueel accounts op de diverse leer-omgevingen te kunnen aanmaken zodat je thuis lekker verder kunt gaan. Vraag mama of papa om een gratis gmail-account en neem de inloggegevens mee naar Robotvilla, dan kun je je vorderingen opslaan.


 

Cubetto

Leeftijd 3+

Cubetto is een schattig houten robotje, die je middels een houten programmeerbord kunt programmeren om zijn weg te vinden door de verschillende werelden. De werelden zijn stoffen kleden waarop diverse thema’s zijn uitgebeeld. Zo kan Cubetto van planeet naar planeet reizen of door de woestijn van de piramides naar de oase rijden. Lees hier mijn leuke Cubetto artikel & video over Vico’s (toen 3,5 jaar) eerste ontmoeting met Cubetto.

Voor hoeveel kinderen?
Robotvilla beschikt over 1 Cubetto waarmee 1 of meer kindjes samen kunnen spelen.


 

Lego Wedo 2.0

Leeftijd 6+
Lego Wedo 2.0 is een Lego set waarmee je allerlei verschillende robotjes en bouwsels kunt maken. Met behulp van de kindvriendelijke coding app van Lego kun je de robots programmeren.  Zo kunnen ze bijvoorbeeld een lijn volgen, licht en donker waarnemen of een route afleggen.

Voor hoeveel kinderen?
Robotvilla beschikt over 1 Wedo set waar je in je uppie of gezellig met z’n tweëen mee kunt spelen.